Offero

Publikované dňa: 2023-02-09

Urobte si poriadok v garáži a zarobte

Je to tu - nabrali ste síl a odhodlania, aby ste upratali garáž. Táto úloha sa môže zdať zdĺhavá a náročná, ale s našimi tipmi to pôjde organizovane a dokonca vás to môže aj baviť.

Offero
Autor: Offero

Ak nemáte skúsenosti s upratovaním garáže, nasledujte náš návod. Vďaka nemu pôjde čistenie garáže rýchlo a hlavne bez stresu.

Krok 1: Úplne vyprázdnite svoju garáž

Najnáročnejšou úlohou, ktorá mnohých od upratovania garáže odradí, je dostať všetko z vašej garáže. Vyčistite príjazdovú cestu a okolie garáže, aby ste uvoľnili miesto pre odložené predmety a začnite vynášať veci z garáže von. Vynášajte veci postupne - bicykle, prístroje, gumy, vybavenie a skladované predmety, poličku po poličke. 

Všetko roztrieďte do štyroch kategórií: 

  1. Darovať ďalej 

  2. Predať na online bazári Offero.sk

  3. Nechať si 

  4. Vyhodiť do koša

Náš tip: Pred tým, ako sa pustíte do upratovania, pozrite si predpoveď počasia. Je dobré, aby vám niekoľko dní pred a po nepršalo alebo nesnežilo.

Ako zistiť, ktorá vec patrí do ktorej kategórie? Ako prvé zistite, či je niečo, čo ste nepoužili za posledných 12 mesiacov. Je pravdepodobné, že je čas darovať alebo predať niektoré zo svojich uskladnených vecí. 

offero.sk-poriadok-v-garazi1.png

Čo môžete darovať alebo predať?

Darujte alebo predajte veci ako knihy, oblečenie, topánky alebo iné jemne používané veci, ktoré možno nestoja veľa, ale môžu pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Nezabudnite, zarobiť trochu peňazí navyše nikdy nezaškodí!

Náš tip: Predávať použité veci už vôbec nie je tak náročné. Stačí si veci nafotiť a vytvoriť online inzeráty na bazári Offero.sk z pohodlia gauča. Inzerovať môžete v kategóriách ako:

Čo si ponechať?

Veci, ktoré si chcete ponechať, by mali byť veci, ktoré používate pravidelne. V prípade sezónnych vecí - tie, ktoré ste používali aspoň za posledných 12 mesiacov. Táto hromada by mala byť najmenšia zo štyroch, pretože cieľom je zbaviť sa nepotrebností a ponechať si len naozaj využívané veci.

Čo patrí do koša? 

Kôš je pre položky, ktoré si nemôžete nechať, darovať alebo predať. Pokúste sa zlikvidovať vyradené veci ekologickým spôsobom alebo nájdite spôsob ako ich upcyklovať. Inšpirovať sa môžete v našom blogu: Dajte použitým veciam druhú šancu.

offero.sk-poriadok-v-garazi 12.png

Krok 2: Garáž poriadne vyčistite

Keď je vaša garáž prázdna, dôkladne je poupratujte. Odsledujte či sa vám tam nenasťahovali neželaní zvierací nájomníci. Teraz máte jedinečnú šancu dostať sa na ťažko dostupné miesta a vyčistiť ich pred začatím organizácie garáže. V prípade potreby garáž vymaľujte alebo odstráňte plesne či iné nečistoty.

Krok 3: Garáž usporiadajte podľa systému

Je čas urobiť poriadok! Ak ešte nemá všetko v garáži svoje miesto, tak mu ho nájdite. Porozmýšľajte, kde môžete pridať police, regály, háčiky a koše. Police sú skvelé na držanie krabíc alebo košov a vyžadujú minimálne nastavenie. Dôležité je si veci zorganizovať podľa účelu, na čo ich používate alebo obdobia, v ktorom ich používate. Takto ich poľahky nájdete presne vtedy, keď ich budete potrebovať.

offero.sk-poriadok-v-garazi5.png

Akonáhle budete mať pripravené všetky police, je čas presunúť veci, ktoré si chcete nechať, späť do garáže. Nezabudnite do garáže umiestniť smetný kôš, starú lekárničku i hygienické potreby. 

Krok 4: Nájdite všetkému svoje miesto

  • Police sú ideálne na uskladnenie často používaných predmetov.

  • Na predmety, ktoré používate menej často, používajte skrinky alebo skrine.

  • Použite stenu s kolíkmi na usporiadanie ručných nástrojov ako sú kladivá, šróbováky a pílky.

  • Nástenné háky sú skvelé na uchytenie väčších nástrojov ako sú hrable a lopaty alebo tieto predmety postavte do veľkého a pevného koša.

  • Bicykle mimo sezóny môžete zavesiť pomocou klady na strop alebo upevniť na stenu garáže.

Posledným krokom je už len poriadok udržiavať. Ak sa vám opäť stane, že vaša garáž stratí systém alebo bude zavalená vecami na každom kroku, stačí celý proces zopakovať.