Offero

Publikované dňa: 2023-03-09

Záhradný nábytok z bazáru

Existuje mnoho druhov záhradného nábytku, ktoré sa líšia svojimi materiálmi, dizajnom a funkčnosťou. Oplatí sa však kúpiť záhradný nábytok z druhej ruky? Poradíme vám v tom.

Druhy záhradného nábytku

Predtým , ako sa rozhodnete pre kúpu záhradného nábytku, je dobré si premyslieť, aký vlastne chcete. Máte radi drevené materiály? Nezabudnite však, že drevený záhradný nábytok je náročný na údržbu. Naopak kovový alebo plastový poľahky odolá aj horším vonkajším podmienkam. 

Drevený záhradný nábytok

Tento typ nábytku je vyrobený z rôznych druhov dreva, ako je napríklad teak, mahagón, jedľa alebo borovica. Drevený nábytok je vhodný pre tých, ktorí preferujú prírodné materiály a tradičný dizajn.

Kovový záhradný nábytok

Kovový záhradný nábytok je zvyčajne vyrobený z hliníka, ocele alebo železa. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú moderný a elegantný vzhľad. Kovový nábytok môže byť zvyčajne lacnejší ako drevený, ale je tiež náchylnejší na koróziu.

Ratanový záhradný nábytok

Ratanový nábytok je obľúbený pre svoju prírodný dizajn a pohodlnosť. Je vyrobený z prírodného alebo syntetického ratanu, ktorý vyzerá ako prírodný ratan, ale je odolnejší voči počasiu a poškodeniu.

Plastový záhradný nábytok

Plastový nábytok je obľúbený pre svoju odolnosť a jednoduchosť údržby. Je vyrobený z PVC alebo iných plastových materiálov a je dostupný v rôznych farbách a dizajnoch. Je najlacnejšou variantou zo všetkých.

1.png

Kúpa záhradného nábytku z bazáru

Kúpa záhradného nábytku na bazári môže mať niekoľko výhod ako je napríklad nižšia cena. Väčšinou záhradný nábytok na bazároch predávajú za nižšie ceny ako v obchodoch. 

Na online bazáre ako je Offero nájdete v kategórii Záhradný nábytok široký výber exteriérového nábytku, takže máte väčšiu šancu nájsť presne to, čo hľadáte. Je však dôležité si uvedomiť, že kúpa záhradného nábytku na bazári má aj svoje nevýhody, ako napríklad nižšiu kvalitu, menší výber alebo riziko nákupu poškodeného tovaru. Preto je dôležité starostlivo zvážiť svoje možnosti a výber pred nákupom.

Na čo si dať pozor pri kúpe z druhej ruky

Pokiaľ ide o kúpu záhradného nábytku na trhu, existuje niekoľko vecí, na ktoré by si mali dať pred samotnou kúpou dať pozor.  

3.png

Skontrolujte materiál pozorne. Záhradný nábytok by mal byť vyrobený z kvalitného materiálu, ktorý vydrží aj za daždivého počasia alebo po vystavení slnku. Ak ide o drevený nábytok, uistite sa, že drevo bolo ošetrované. Ak ide o kovový nábytok, uistite sa, že je odolný voči korózii a rzi.

Pred kúpou si dôkladne prezrite stav nábytku. Uistite sa, že nie sú žiadne viditeľné poškodenia alebo praskliny. Nezabudnite si poriadne zmerať miesto, kde bude nábytok umiestnený, aby ste si boli istí, že sa tam vojde.

Ako posledný krok si porovnajte ceny záhradného nábytku na rôznych inzerátoch, aby ste mali predstavu o tom, aká je primeraná cena. Uistite sa, že cena je primeraná kvalite a stavu nábytku.